ASN naar klimaatneutraal schadeherstel

Schadeherstelketen ASN Autoschade is de eerste keten die zich heeft opgegeven voor Groen Gedaan! Plus, een programma van de stichting Groen Gedaan! om gegarandeerd klimaatneutraal te ondernemen.

De bedrijven worden in het programma allereerst getoetst op hun milieu-impact (ISO 14064). Op basis hiervan wordt een plan gemaakt om de impact maximaal te reduceren. “Als we beeld hebben welke bedrijfsonderdelen de grootste milieu-impact hebben, dan weten we ook aan welke knoppen we moeten draaien”, zegt Harry Filon van de stichting. “Bedenk hierbij dat de bedrijfsonderdelen met de grootste milieu impact vaak ook de grootste kostencomponenten zijn. Zo is bijvoorbeeld minder energieverbruik is immers ook minder kosten.”

Motivatie

Algemeen directeur van ASN Autoschade Peter Hubregtse zegt dat het ASN niet alleen om de kostenreductie te gaan. “Ik bemerk bij al onze bedrijven een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame samenleving. We waren al een tijd over dit onderwerp aan het nadenken en het programma dat de stichting onlangs presenteerde past als een jas. Het geeft onze ambities op dit terrein een samenhangende vorm, in lijn met het Klimaatakkoord.”

Inmiddels zijn de voetafdrukken van de eerste ASN-vestigingen afgenomen en wordt per vestiging een reductieplan gemaakt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3968 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *