ASN Vermaire ook Tesla Erkend Hersteller

Autoschade Service Vermaire voegt Tesla toe aan zijn lijstje voor Merk Erkend Schadeherstel, waar Renault, Nissan en Hyundai al op stonden. Met de jongste uitbreiding behoort het Haarlemse bedrijf nu tot de tien Tesla Erkende Schadeherstellers in Nederland.

“Het was de uitdaging voor dit jaar, Tesla Approved Bodyshop worden. Maar we hebben het voor elkaar” zegt Dennis Petrus, directeur bij Vermaire. Hij liet – op kosten van het bedrijf  – alle achttien schademonteurs de opleiding van Tesla volgen, in binnen- en buitenland (Verenigd Koninkrijk). Daarmee is het bedrijf nu binnen de ASN-formule de eerste met een officiële erkenning om complexe schade aan dit merk te herstellen. De grote schaal van het Vermaire-herstelteam moet eraan bijdragen dat Tesla-rijders een minimale wachttijd hebben. Bovendien kent het bedrijf als interne cultuur dat kennis en ervaring breed wordt gedeeld.

Protocollen

Daarmee is het bedrijf nu binnen de ASN-formule de eerste met een erkenning om complexe schade aan Tesla’s te herstellen. Elektrische auto’s zijn overigens geen onbekend werkterrein. de  de schademonteurs van Vermaire voldeden in 2015 aan NEN 9140, de norm voor veilig werken aan elektrische voertuigen. “We werken altijd met protocollen voor alle elektrische wagens. Zo wordt de werkplek voor elektrische wagens duidelijk zichtbaar afgezet, wordt gemeten of de wagen onder hoogspanning staat en gebruiken we speciaal geïsoleerd gereedschap om de wagen ‘stroomloos’ te zetten.”

Erkend gereedschap

De set speciale tools voor elektrische wagens wordt nu uitgebreid met Tesla erkend gereedschap. Ook volgen de herstellers de exacte instructies van het Tesla Body Repair Programma in combinatie met de uitlees- en ADAS-kalibratiesystemen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †