Bovag start schadeafdeling

Nadat er enkele maanden geleden al volop over werd gespeculeerd, heeft Bovag besloten om een afdeling schadeherstel op te starten. Bij de oprichting zoekt Bovag samenwerking met relevante partijen, waaronder Focwa. In het najaar van 2015 moet de schadetak daadwerkelijk gestalte krijgen.

De nieuwe afdeling schadeherstel gaat leden helpen met juridisch advies over aansprakelijkheid en reputatieschade in de keten van fabrikant-verzekeraar-schadehersteller-autobedrijf. Daarnaast wordt de klantreis van consumenten rond schadeherstel onderzocht en wordt gekeken hoe het Bovag-keurmerk en -consumentenmerk kan helpen om autobedrijven en schadeherstellers een goede uitgangspositie te geven bij verzekeraars en consumenten.

Bovag is mede door haar achterban tot het besluit gekomen. Zo blijkt uit een eerder onderzoek onder Bovag-leden met schadeherstel dat deze moeite hebben met het dubbellidmaatschap van zowel Bovag als Focwa, alsmede het naast elkaar bestaan van verschillende cao’s. Ook voelen ze zich niet goed vertegenwoordigd.

Focwa

Interim-voorzitter Denis Maessen van Focwa kondigde eerder al aan een samenwerking met Bovag op dit gebied niet uit te sluiten. “Onze leden hechten veel waarde aan de zelfstandigheid van onze brancheorganisatie. Maar samenwerking op tal van terreinen met verschillende partijen, waaronder Bovag, is natuurlijk goed denkbaar.”

Denis Maessen is een van de sprekers op Het Nationaal Schadecongres van Aftersales Magazine. Een van de gespreksonderwerpen is de komst van een nieuwe schadeafdeling bij Bovag en de kansen en uitdagingen die dat oplevert voor de schadebranche in het geheel en Focwa in het bijzonder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.