Colormotion-netwerk bijeen in Papendal

Meer dan honderd relaties bezochten afgelopen weekeinde de bijeenkomst van het partnerprogramma Colormotion van BASF’s autolakkenmerk Glasurit in Papendal. Schadeherstelbedrijven en andere relaties kwamen bijeen om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. Diverse presentaties vanuit BASF benadrukten met name het commitment aan duurzaamheid.

Algemeen directeur BASF Coatings Services voor de Benelux Daniel Bauwens legde uit hoe BASF zijn trainingen aan klanten verduurzaamt, onder andere door gebruik te maken van virtueel spuiten, waarbij cursisten met een VR-bril leren hoe ze het spuitpistool moeten hanteren. Iedere ontwikkeling, nu en in de toekomst, moet duurzaam zijn, aldus Bauwens. Hij noemde daarbij de vorig jaar geïntroduceerde duurzame BASF-productlijnen voor schadeherstel als voorbeeld. “Hiermee hebben we in Nederland inmiddels bijna 65 ton CO2 bespaard, wat gelijk staat aan zo’n 500.000 gereden kilometers.”

Innovaties

Jurgen Hoekstra zoomde in op innovatie. Hij benadrukte aan de hand van algemene noviteiten, zoals lichtere materialen die ingezet worden door de automotive industrie, innovatieve coatingprocessen aan de productieband (waarbij vier processtappen teruggebracht zijn naar drie) en ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde batterijmaterialen (het verdubbelen van de actieradius en ghet verlagen van de oplaadtijd van batterijen), dat alle noviteiten die BASF introduceert, eveneens worden beoordeeld op duurzaamheid. “Alles wat binnen BASF geïntroduceerd wordt, moet bijdragen aan een duurzame toekomst.”

Netwerk

Het belang van het netwerk Colormotion werd nog eens toegelicht door Wim Drost: “Ons Colormotion-netwerk is nog steeds groeiende en ook tijdens deze bijeenkomst is weer gebleken dat relaties behoefte hebben aan ondersteuning door een partner die meedenkt met de ondernemer. En belangrijker nog: een partij die hierbij concrete oplossingen biedt om de efficiency en het rendement van het schadeherstelbedrijf verder te verhogen. Wij zullen hier dan ook op blijven focussen en blijven op dit vlak klaarstaan voor onze leden. Nu en in de toekomst.”

Het Colormotion-netwerk bestaat al ruim dertig jaar en telt op dit moment ruim honderd bedrijven in Nederland. De meerderheid is onderdeel van een schadeherstelketen, dan wel merkgebonden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.