Daimler levert eerste spreker IBIS

In aantocht naar de 2019-editie van de schadeconferentie IBIS wordt steeds meer duidelijk over het programma. Ditmaal de eerste van de te verwachten sprekers: Annette Winkler namens Daimler.

Annette Winkler, Leiterin Produktbereich smart der Daimler AG Annette Winkler, head of smart product area at Daimler AGDr. Annette Winkler (58) is net aan het begin van dit jaar gewisseld van functie. Na acht jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor Smart is ze sinds 1 januari onderdeel van de raad van bestuur bij Mercedes-Benz Zuid-Afrika. Daarnaast zit ze in de raad van advies bij Air Liquide.

Kwart eeuw

De topvrouw heeft een carrière bij Daimler die inmiddels bijna een kwart eeuw omspant. Smart bevindt zich in de transitie naar een elektrisch mobiliteitsmerk, hét moment om de generatiewissel uit te voeren. “Met pijn in het hart”, erkent de topvrouw in het persbericht dat haar afscheid aankondigde. “Mijn eindeloze passie voor het merk en de mensen erachter (zoals ook zichtbaar op de julieumfoto boven dit bericht, red.) maakt dat het geen makkelijke beslissing was.”

Bijdrage

Namens Winkler stort IBIS een donatie van 5000 Britse pond (circa 5500 euro) gestort wordt in de kas van Plan International. Deze organisatie werkt al tachtig jaar aan de bestrijding van armoede, geweld en onrecht. Winkler zal het in haar rede vooral hebben over de wereldwijde mobiliteitstrends in verstedelijkte gebieden. IBIS wordt gehouden van 10–12 juni 2019 in het Grand Hotel Dino, dat gelegen is aan het Italiaanse Lago Maggiore. Delegaties uit ruim dertig landen nemen traditioneel deel aan IBIS.