Dick Tiekstra nieuwe penningmeester Focwa

De ledenraad van Focwa heeft Dick Tiekstra  gekozen als nieuwe penningmeester van de brancheorganisatie Hij vormt met voorzitter Peter Brussel en bestuursleden Carli Pellegrom en Mathijs van Leeuwen het dagelijks bestuur.

dick-tiekstraDe 66-jarige Tiekstra is mede-eigenaar van het individueel opererende schadeherstelbedrijf Carfix Duiven B.V. in Westervoort. Daarnaast bouwde hij als accountant gedurende zijn carrière in diverse functies financiële ervaring  op. In zijn rol van penningmeester is Tiekstra de opvolger van Guus van Dreven. In de afgelopen maanden vervulde Carli Pellegrom de rol van penningmeester ad interim. Voorzitter Peter Brussel: “Dick heeft een gedegen visie op de toekomst van het schadeherstel. Samen met de andere bestuursleden kunnen we zo verdere invulling geven aan ‘veiligheid door vakmanschap’.” Zelf zegt Tiekstra de Focwa-financiën “als een goede huisvader” te beheren. “Dit is geld afkomstig van en bijeengebracht door onze leden waar wij zorgvuldig en verantwoord mee om moeten gaan.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †