Focwa blij met investeringsbereidheid overheid

Focwa ziet niet veel nieuws in de op Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen voor het komende jaar. Toch is de brancheorganisatie blij dat uit de begroting blijkt dat de overheid wil investeren in de economie.

Focwa wijst er bijvoorbeeld op dat er extra geld voor het mbo beschikbaar komt, waarmee de regelingen uit het corona-ondersteuningspakket in 2022 worden voortgezet. Ook gaan kleine werkgevers vanaf 2022 een lagere premie voor het arbeidsongeschiktheidsfonds betalen en gaat de schijfgrens voor het lage tarief vennootschapsbelasting omhoog van 245.000 euro naar 395.000 euro.

In de praktijk betekent het optrekken van de schijfgrens dat veruit de meeste ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen dat doen tegen het lage tarief, dat met ingang van 2021 al is verlaagd van 16,5 procent naar 15 procent.

Voertuigdata

Verder wijst Focwa op het belang van data als motor van de huidige economie. Als partner in de Afcar NL-alliantie is het ook voor Focwa spannend welk wetsvoorstel de Europese Commissie naar verwachting eind van dit jaar zal indienen omtrent dataverkeer, met name voertuigdata. Ook voor schadeherstelbedrijven zal een gereguleerde toegang tot deze data van belang zijn voor het voortbestaan van de ondernemeing.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.