Focwa informeert leden met ‘kantinejournaal’

Om in te spelen op de toenemende complexiteit van auto’s, autoruiten, caravan, campers, trucks en motoren lanceert Focwa deze week zijn ‘kantinejournaal’.

focwa-kantinejournaalOngeveer drie tot vier keer per jaar wil de brancheorganisatie langs deze weg technische tips en informatie verspreiden onder de medewerkers van alle circa 1100 Focwa-bedrijven. “We streven ernaar dat werknemers aan de koffiemachine of kantinetafel met elkaar in gesprek gaan over technische uitdagingen en oplossingen”, zegt Focwa-directeur Teeling. “In onze eerste uitgave focussen we bijvoorbeeld op de meest gestelde vragen aan de Technische Helpdesk.”

Technische informatie

Het kantinejournaal omvat vier pagina’s op tabloidformaat en kent vaste rubrieken, bijvoorbeeld technische tips en een column. Per Focwa-lid wordt een exemplaar toegestuurd. De uitstraling is volgens de brancheorganisatie  ‘functioneel’, als aanvulling op het meer glossy magazine en de nieuwsbrieven. Waar het magazine vooral inspirerend wil zijn voor ondernemers, is het kantinejournaal primair gericht op de technische informatie voor medewerkers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †