Focwa-monitor: leden behouden vertrouwen

In de nieuwe editie van de Focwa-coronamonitor staat het vertrouwen van de leden in een goede doorstart na de crisis stabiel op 85%. Steeds meer ondernemers (43%) geven echter aan liquiditeitsproblemen te ondervinden.

Van de Focwa-leden maakt 30% gebruik van de diverse aangereikte overheidsmaatregelen. Ten opzichte van vorige week ervaren meer leden (van 63 naar 77%) de gevolgen van de coronacrisis, in de vorm van minder aanbod in de werkplaats. Vergeleken met een jaar geleden zeggen Focwa-leden op dit moment 52% minder opdrachten te hebben. Dat betekent een geschat omzetverlies van 40% in april.

Onderdelen

De hinder die vorige week al werd ervaren ten aanzien van leveringen van onderdelen door (toe)leveranciers kent een kleine verschuiving (van 29 naar 31%). Hierbij bestaan grote verschillen tussen autoschadeherstelbedrijven (36%), autoruitherstelbedrijven (9%) en caravan- en camperservicebedrijven (18%). Verder blijft de sector kampen met liquiditeitsproblemen. 43% van de Focwa-leden geeft aan op dit moment over minder cash te beschikken. De meest gebruikte handreikingen van de overheid zijn dan ook de coulancemaatregelen van de Belastingdienst en het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Webinar

Op dinsdag 21 april zal het kabinet de mogelijke verlichting van de huidige overheidsmaatregelen toelichten. De dag erna praat Focwa de leden tijdens een webinar bij over de mogelijke impact op de schadeherstelsector. Onder anderen directeur Femke Teeling van Focwa is een van de sprekers. Enkele onderwerpen op de agenda: de uitkomsten van de nieuwe coronamonitor, de impact van de 1,5 meter economie op de schadeherstelsector, de stand van zaken van gesprekken met politiek Den Haag en opdrachtgevers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.