Focwa sluit aan bij MKB Toekomstcheck

Brancheorganisatie Focwa sluit aan bij een initiatief van MKB Nederland dat ondernemers helpt vooruit te kijken en verschillende scenario’s te verkennen. Deze MKB Toekomstcheck biedt bedrijven inzicht in de liquiditeitspositie van hun bedrijf en geeft drie mogelijke financiële scenario’s voor de toekomst.

Focwa ziet dat veel van zijn aangesloten ondernemers de afgelopen tijd vooral één zorg hadden: het bedrijf overeind houden. Nadenken over de lange termijn schoot erbij in. Focwa-directeur Femke Teeling: “Met de Toekomstcheck helpen we ze eenvoudig inzicht te krijgen in de liquiditeit van hun bedrijf. Hoe staan ze er nu voor en wat is de prognose voor de komende twaalf maanden? En in hoeverre is het bedrijf bestand tegen verschillende toekomstscenario’s? Zo proberen we extra ondersteuning en perspectief te bieden om uit deze onzekere tijden te komen.”

Schulden

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland: “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd – bij de Belastingdienst, bank en leveranciers – en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze weer gaan investeren, in groei, digitalisering, verduurzaming. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.