Geheugensteun bij kunststofherstel

Voor het herstellen van kunststof onderdelen heeft Cromax een handige werkplaatsposter ontworpen met daarop de juiste processen voor een snel en productief herstel van kunststof onderdelen, zodat schadeherstellers hun werkzaamheden gemakkelijk kunnen optimaliseren.

Voor het reinigingen van het oppervlak heeft Cromax 3871S Plastic Prepclean, een solvent gebaseerde voorreiniger die oplossingsmiddelen en andere onzuiverheden verwijdert, zowel voor als na het schuren. Indien nodig, kunnen krasjes en deukjes in het oppervlak worden bewerkt met Cromax PP0481 Plastic Putty voor een poriënvrije en gladde onderlaag.

Na de reiniging, en het eventueel gladmaken van de onderlaag, beveelt Cromax het gebruik van de Cromax 800R Plastic Adhesion Promotor aan. Na het drogen volgt Cromax Pro Surfacer, dat in verschillende tinten beschikbaar is voor een optimale onderlaag bij de gewenste aflakkleur. Met een ionisatiepistool wordt aanwezige statische lading geneutraliseerd, waarna de laatste laklagen worden aangebracht. Met Cromax Basecoat of Cromax Pro Basecoat sluit de kleur naadloos aan bij de rest van het onderdeel of andere autopanelen. Een blanke laklaag of een topcoat maakt het geheel netjes af.

Geheugensteun

“Schadeherstellers moeten rekeninghouden met het feit dat kunststoffen zich anders gedragen dan metalen” zegt productmanager Michell Carbo. “Voor een snel en productief schadeherstel is het dan ook belangrijk dat zij de nieuwe laklaag opbouwen met producten die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. De Cromax werkplaatsposter biedt een goed overzicht van de benodigde handelingen en producten tijdens iedere fase van het herstel. Zo dient het als handig geheugensteuntje voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer.”

De Cromax-poster bevat ook advies over het lakken van on- en voorbehandelde fabrieksonderdelen en van verschillende kunststofsoorten, bijvoorbeeld onverzadigd polyester, epoxyhars of koolstofvezel.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *