Het Grote Schadedebat: IBIS Global Summit 2019

Naast de voortschrijdende voertuigtechniek, connectiviteit en nieuwe reparatiemethoden rammelen ook autonoom rijden en ADAS steeds meer aan de poort van de schadebranche. De gevolgen voor de sector – afnemende reparaties en verzekeringsclaims – worden besproken tijdens IBIS Global Summit 2019.

De toonaangevende, jaarlijkse ontmoeting voor partijen uit de internationale schade-industrie heeft het programma rond.  Zelf spreekt ze van Het Grote Debat, dat verdeeld over 11 en 12 juni plaatsvindt in het noord-Italiaanse Baveno en draait om vijf thema’s:
  • Skills – na jaren van ontoereikende investeringen en een aanhoudend slecht imago maakt de sector een groot tekort aan ‘handjes’ mee. Actie is nodig, maar hoe?
  • Winstgevendheid – in de pas lopen met verandering en tegelijk winstgevend blijven is een uitdaging. Maar het kan wel.
  • Techniek – voertuigen bevatten meer technologie dan ooit. Hoe blijft een auto te repareren?
  • Mobiliteit – welke kansen en bedreigingen leveren elektrische auto’s op voor de schadebranche?
  • Voertuigdata – er stroomt meer data dan ooit tussen de eigenaar, verzekeraar en het schadebedrijf. Gaat dat wel veilig?

App

Sprekers dit jaar zijn werkzaam bij onder meer Daimler, Columbia University, Rent-A-Car, Ford of Europe, Verisk Insurance Solutions, Audatex UK en CAPS Consortium. Dave Luehr, auteur van The secrets of America’s greatest bodyshops, geeft eveneens een presentatie. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met de Global Summit app vooraf netwerkafspraken te maken. De organisatie heeft meer dan 350 stoelen te verdelen. Een ervan is gereserveerd voor Aftersales Magazine, dat uitgebreid verslag zal doen van dit internationale schadeherstelcongres.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †