Helft autoverzekeringen kan goedkoper

Bijna de helft van de Nederlandse autobezitters beschikt niet over de meest voordelige dekking voor hun lopende autoverzekering. Dat blijkt volgens United Consumers uit een recente steekproef onder 750  respondenten uit haar relatiebestand.

Van de respondenten met Beperkt Casco en All Risk kan volgens het consumentencollectief 67,5 procent besparen op de kosten van hun autoverzekering. Veel mensen blijven, zo leert de steekproef, vaak “uit gemakzucht of angst jaren zitten met dezelfde verzekering.”

Niet goed ingedekt

In de categorie ‘auto’s ouder dan 10 jaar’ betaalt ruim 38 procent te veel premie. Het aantal mensen dat zich niet goed indekt met een onvolledige verzekering voor een (bijna) nieuwe auto is laag: 7 procent heeft een WA of WA Beperkt Casco verzekering voor een auto van 0 tot 4 jaar oud.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †