Helft Focwa-leden gebruikt helpdesk

Zo’n 470 schade-ondernemers maken regelmatig gebruik van de technische helpdesk van Focwa. Dat komt neer op ongeveer de helft (48%) van het huidige ledenbestand. En er zit groei in, meldt de brancheorganisatie.

Uit de eigen inventarisatie blijkt dat in de eerste zes maanden van dit jaar 921 vragen met een technische inhoud zijn gesteld. Ondernemers uit Zeeland, Friesland en Groningen wisten Focwa het beste te vinden: ongeveer twee derde van de ondernemers uit deze provincies maakt gebruik van de helpdesk voor technisch advies.

Twintig minuten

Nog meer cijfers: Focwa-leden hebben binnen twintig minuten antwoord. Verder blijkt dat sinds 2012 meer dan 7800 technische vragen zijn gesteld, waarvan volgens de brancheorganisatie 97% met succes is beantwoord. Gewenste informatie heeft betrekking op nieuwe verbindingstechnieken, (de)montageprocedures en voertuigelektronica, specifiek voor automerk en type.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †