Nieuwe directeur Automotive Glass Europe

Marco Antonio Moreno is de nieuwe directeur van Automotive Glass Europe. Hij is de opvolger van Pim de Ridder, die op 1 juni met pensioen ging en vanaf de start elf jaar lang de leiding in handen had.

Moreno brengt 28 jaar ervaring mee en heeft in die periode de automotive glasmarkt in al zijn facetten leren kennen. Hij startte in 1998 het toeleveringsbedrijf Laminauto, deels in familiebezit, deels in eigendom van de multinational Guardian Industries. Bij dit bedrijf vervulde hij vanaf medio 2002 gedurende dertien jaar verschillende management- en marketingfuncties. Hij verbond zich als onafhankelijk bestuurslid in maart 2018 aan de Spaanse ruitherstelformule Auto Cristal Ralarsa. In januari vorig jaar was Moreno medeoprichter van het Spaans-Israëlische techbedrijf Alometrics.

123RUIT

Zijn positie bij Automotive Glass Europe voelt volgens hem “als een cirkel in mijn loopbaan die nu rond is.” Een woord van dank is er voor AGE’s medeoprichter (in 2008) Pim de Ridder. “Hij heeft richting gegeven aan de groei die het samenwerkingsverband doormaakte, met als resultaat een dekking in 22 landen in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika.” De diverse partijen binnen de koepelorganisatie beschikken op hun respectievelijke thuismarkten over een landelijk netwerk, met dwarsverbanden op het niveau van verzekeraars, lease en fleet. In ons land is 123RUIT.nl sinds vorig jaar de herstelpartner van AGE.

Meer weten over schadeherstel anno 2019? Op 10 september vindt het Nationaal Schadecongres plaats.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *