Nieuwe schadeherstelopleidingen Innovam

Opleidings- en trainingsinstituut Innovam start een nieuwe lijn autoschadeherstelopleidingen voor het herstel van steeds complexer wordende voertuigen.

Op basis van de nieuwste technische en didactische inzichten is een nieuw en compleet curriculum ontworpen. Voor elke training wordt een mix van online en praktijk ingezet. De eerste trainingen zijn inmiddels beschikbaar in de webshop van Innovam.

Plusnorm

Alle door Innovam ontwikkelde trainingen zullen voldoen aan de nieuwe Plusnorm voor complex schadeherstel, zoals die onlangs door Bovag en Focwa is ontworpen. Kwalitatief hoogwaardig en veilig herstel van steeds complexer wordende auto’s vraagt om nieuw vakmanschap. Bij de nieuw ontwikkelde trainingen wordt dan ook veel aandacht gegeven aan de snel veranderende techniek in voertuigen zoals ADAS en elektrificatie.

Helpdesk en front office

Deelnemers aan de Innovam schadeherstel-opleidingen kunnen gebruikmaken van de helpdesk van Innovam-dochter Autoniveau. Deze helpdesk bevordert en ondersteunt bij het werken met de officiële fabrieksdocumentatie en biedt ook de mogelijkheid voor diagnose op afstand en het inlezen en updaten van software.

Binnen het moderne schadeherstelbedrijf wordt de rol van front office-medewerkers steeds belangrijker, zeker bij het calculeren van complexe en steeds vaker ook veiligheid kritische schades. Daarom is ook voor die medewerkers een opleidingstraject ontwikkeld.

Blended learning

Niet alleen de inhoud maar ook de manier waarop de opleidingen gegeven worden is geheel van deze tijd. Alle trainingen vinden plaats in een blended learning-vorm. Theorie wordt daarbij via e-learning, online training of webinar aangeboden en waar nodig aangevuld met praktijktrainingen en -opdrachten in de trainingsruimtes van Innovam.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2732 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *