Ook schadeherstelsector houdt vertrouwen

72 procent van de bij Focwa aangesloten schadeherstelbedrijven houdt vertrouwen in een goede doorstart na de coronacrisis. Zelfs 82 procent van de bedrijven verwacht personeel en leerlingen te kunnen behouden, mede dankzij de maatregelen van de overheid en sociale partners.

Dat blijkt uit de coronamonitor van brancheorganisatie Focwa.

Minder omzet

Uiteraard merken de Focwa-bedrijven de gevolgen op hun bedrijfsvoering van de crisismaatregelen die de overheid neemt bij de bestrijding van het coronavirus. 63 procent van de Focwa-leden ervaart dat er minder werk de werkplaats binnenkomt. Focwa verwacht dat dit percentage na volgende week fors zal toenemen, omdat schadeherstelbedrijven vaak twee tot drie weken vooruit plannen.

81 procent krijgt op dit moment minder opdrachten binnen dan vorige week. Herstelbedrijven geven aan dat ze op dit moment 53 procent minder werkopdrachten hebben ten opzichte van een jaar geleden. Dat leidt tot een gemiddeld omzetverlies van 44 procent.

Bij 38 procent van de schadeherstelbedrijven worden orders geannuleerd. Bij ruitherstel- en caravan- & camperservicebedrijven bedraagt dit respectievelijk 58 en 54 procent.

Onderdelen

33 procent van de bedrijven ervaart hinder bij de levering van onderdelen. Met name schadeherstelbedrijven (38 procent) kampen hiermee. Caravan- & campeerservicebedrijven (18 procent) en autoruitherstelbedrijven (9 procent) zeggen hier minder last van te hebben.

Liquiditeit

Een en ander leidt voor sommigen nu al tot financiële problemen. 32 procent zegt niet meer aan alle financiële verplichtingen te kunnen voldoen. 30 procent maakt al gebruik van steunmaatregelen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *