Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie

Softwareprovider Openclaims sluit zich per september aan bij de ADAS Alliantie. Dit samenwerkingsverband van momenteel 58 organisaties ijvert voor een veilige toepassing van rijhulpsystemen.

Openclaims ondersteunt verzekeraars en leasemaatschappijen bij intelligente sturing van schades naar de juiste schadehersteller. Het platform fungeert als basis voor het verzamelen van data over schades en het herstel hiervan. “ADAS dragen bij aan een veiliger verkeer én minder ongelukken, wat weer een positief effect heeft op de schadelast”, zegt ceo Stephan Stergiou. “Vanuit de samenwerking met de Alliantie zien wij ernaar uit om met onze software bij te dragen aan veiliger en duurzamer verkeer in Nederland.”

Doorstroming

De ADAS Alliantie bestaat uit verschillende organisaties, schadeherstellers, opleidingsinstituten, dataproviders en overheden. Vanuit de eigen achtergrond en expertise dragen ze bij aan het gezamenlijke doel: veiliger en duurzamer verkeer, met een betere doorstroming. Partijen als Bovag, het Verbond van Verzekeraars en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat behoren tot de deelnemers. “Al die organisaties hebben hun eigen rol in het stimuleren van veilig gebruik van ADAS”, aldus voorzitter Paul Molenaar van de alliantie. “Nog steeds sluiten nieuwe partijen zich aan, zo ook Openclaims. Daar zijn we blij mee.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *