Partnerschap combineert claimsmanagement met herstelmanagement

Waardespecialist CED en schadeplatform Openclaims hebben een partnerovereenkomst gesloten. Daarmee wordt de administratieve afwikkeling van autoclaims naadloos gekoppeld aan het schadeherstelproces.

Robin Roest, algemeen directeur van CED, toont zich verheugd met de samenwerking: “Deze samenwerking betekent dat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen, omdat zij hiermee hun verzekeringsnemers een snellere en foutloze afwikkeling van hun autoschade kunnen bieden.”

Ook voor Openclaims zorgt de samenwerking voor een versterking van de digitale hersteloplossing: “De koppeling met CED zorgt ervoor dat we herstelmanagement echt kunnen integreren met claimsmanagement. Hiermee maken we de afwikkeling van schades voor alle partijen eenvoudiger”, aldus Lex Orie, ceo van Openclaims.

Sneller en eenvoudiger

Volmachtkantoor Risk is een van de partijen die al gebruikmaakt van het gecombineerde digitale proces. Eindklanten melden de schade, waarna die via CED Connect wordt geregistreerd en behandeld. Vervolgens worden alle relevante claimgegevens verstuurd naar het platform van Openclaims, dat alle stakeholders met elkaar verbindt. Met de aansluiting op CED Connect is alle benodigde informatie voor het herstelproces direct beschikbaar, correct en volledig. “Voor onze eindklanten betekent het dat het herstel van de auto sneller gaat en dat zij op eenvoudige wijze kunnen profiteren van de gelabelde VIP Schadeservice van Openclaims. Ook optimaliseren we de schadesturing overeenkomstig de doelstellingen van verzekeraars en draagt dit bij aan lagere kosten in de herstelketen”, aldus Harm Vollmuller, directeur-eigenaar van Risk.

Nationaal Schadecongres

De diverse ontwikkelingen die het schadeherstelproces kostentechnisch beheersbaar moeten houden is tevens onderwerp van het Nationaal Schadecongres op 10 september a.s., georganiseerd door kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders. Zie de website voor meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *