PH Service importeur NL van spuitcabines Firat

PH Service in Gendringen is aangesteld als importeur van Firat spuitcabines, afkomstig van de Turkse fabrikant Ilke. Voor de Nederlandse markt verzorgt Pascal Horstik zowel de distributie als de installatie en aftersales.

?lke Industrial Painting Systems and Automation is actief in 57 landen. De producent bestaat sinds 1989 en assembleert zijn lak- en drooginstallaties in Izmir. Afnemers kunnen kiezen voor een standaarduitvoering (vanaf zes bij vier meter) of een cabine op maat.

Balans

Op de Nederlandse markt ontbrak tot voor kort een zakenpartner. Na een bezoek aan de fabrikant sloot Horstik enkele weken terug de overeenkomst met Ilke. Volgens de importeur is met name de prijs-/kwaliteitsverhouding van het Firat-label onderscheidend. “Je kunt in deze markt goedkoper uit zijn, maar dan lever je ook in op het gebied van betrouwbaarheid. Ilke heeft die aspecten goed in balans.” Met het oog op eventuele toekomstige uitbreiding legde Horstik behalve de Nederlandse website ook een Belgische versie van de URL vast. Overigens is de website weliswaar in de lucht maar nog in ontwikkeling.

Spuitcabines

Ilke ontwikkelt en produceert alle onderdelen van spuitcabines in eigen huis, variërend van voorbewerkings en mengruimtes tot en met luchtfilters en warmtecirculatie. Slimme software regelt onder meer het energiemanagement, met het oog op lage bedrijfskosten. Op jaarbasis bedraagt de productie momenteel 1200 spuitcabines. De apparatuur leent zich voor toepassing in zowel de automotive als kleintransport en de truck-/busbranche. De levertijd bedraagt circa zes weken. Inmiddels heeft Horstik de eerste spuitcabine van Firat verkocht, aan bedrijfswagenspuiterij Gacon in Nijmegen. Hij verzorgt ook de plaatsing en hulp bij onverhoopte storingen. Eerder was hij in dienst als servicemonteur bij onder meer CWN.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †