Posthuma eerste Mazda erkend schadehersteller

Autoschade Posthuma in Leeuwarden is als eerste bedrijf in Nederland door Mazda toegelaten tot het netwerk van Mazda Erkend Schadeherstel.

Het is voor Mazda Motor Nederland de start van het uitrollen van een landelijk dekkend netwerk van schadeherstelbedrijven. In totaal gaat het om 75 Mazda-locaties in Nederland. Met twintig daarvan is reeds het traject richting audit ingeslagen.

Samenwerking

Mazda laat weten dat toetreding tot het netwerk een beslissing is van de dealer. “Die moet een samenwerkingsovereenkomst aangaan met een schadeherstelbedrijf bij hem in de buurt.” Autoschade Posthuma bijvoorbeeld werkt al jarenlang nauw samen met de lokale Mazda-dealer Van den Akker. Uiteraard was de Mazda-erkenning nodig om die relatie te kunnen voortzetten. Volgens directeur Rob Faber was dat met wederzijds voordeel. “Je bent van elkaar afhankelijk. Natuurlijk zijn wij heel blij met de erkenning. Er zit nog maar één Mazda-dealer in Friesland. Dus feitelijk doen wij het schadeherstel voor Mazda in heel Friesland. Mazda zit bovendien in een groeimarkt. Deden wij eerst drie Mazda’s in de maand, nu doen wij er vijf per week.”

Merkerkenningen

Mazda maakt 5 tot 10 procent van het werkaanbod van Autoschade Posthuma uit. Daarnaast heeft het bedrijf merkerkenningen voor Volvo, Opel, Nissan, Peugeot en Suzuki. Voor Mazda werd de audit uitgevoerd door Rolin Automotive. Gevraagd naar de verschillen met bestaande kwaliteitsnormen, zegt Rob Faber: “Autoschade Posthuma hanteert als Bovag-erkend schadeherstelbedrijf zelf al hoge kwaliteitseisen. Daarmee voldoen wij ruim aan de eisen die Mazda aan ons stelt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters