PPG: kleurmengen met de Moonwalk

Onder de noemer Moonwalk presenteert PPG een nieuwe oplossing voor het mengen van coatings. De fabrikant belooft minder materiaalafval, meer productieve arbeidstijd en een schonere werkomgeving.

Gedurende de ontwikkelingsperiode, waarbij R&D-ingenieurs, technici uit het veld en pilot-klanten betrokken waren, lag de focus op de knelpunten van gebruikers. Het resultaat is volgens PPG geschikt voor elke mengkamer.

Paintmanager

Het standaardpakket bevat een Touchmix-computer met de meest recente Paintmanager-software, een ultra-accurate weegschaal en een labelprinter. Ook is voorzien in installatie, training en drie jaar garantie op de mengmachine en ondersteuning (eventueel te verlengen tot vijf jaar). Het materiaalgebruik wordt geoptimaliseerd dankzij de volgens PPG druppelvrije, nauwkeurige mengmethode. De gemengde lak is meteen klaar voor gebruik. “Minder afval, meer productieve arbeidstijd, geen knoeiboel in de mengruimte. Dat geeft onmiddellijk meer efficiëntie, kwaliteit, productiviteit en tevreden werknemers aan elk schadeherstelbedrijf”, zegt projectleider Alban d’Epenoux. In de komende editie brengt Aftersales Magazine een uitgebreid achtergrondartikel over Moonwalk.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †