Rhion en Openclaims partners in schadeherstel

Rhion Versicherung AG, de van oorsprong Duitse verzekeraar op de Nederlandse markt, gaat een partnership aan met Openclaims voor het afwikkelen en herstellen van zijn autoschades.

Na enkele maanden voorbereiding werd deze partnership afgelopen week feestelijk bezegeld in Eindhoven, de thuisbasis van Rhion. De onderneming is sinds 2019 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Dat gebeurt uitsluitend in samenwerking met bij de NVGA aangesloten gevolmachtigd agenten. Voor het afwikkelen van autoschades is nu de samenwerking aangegaan met Openclaims, leverancier van software voor de verzekerings- en herstelmarkt.

Nieuw schadeproces

De samenwerking moet ertoe leiden dat Rhion een compleet nieuw schadeproces kan aanbieden, dat zich volledig richt op de klant. Berend Jan Tempelman, managing director: “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze volmachtpartners en eindklanten te ontzorgen. Het Openclaims platform geeft ons de tools én de inzichten die wij hiervoor nodig hebben.” Het platform dient als basis voor alle communicatie- en datastromen tussen de betrokken partijen.

Functionaliteit

“De visies van Rhion en Openclaims liggen duidelijk op één lijn. Het platform is daarom qua functionaliteit bij uitstek geschikt om Rhion te ondersteunen bij het samen met haar aangesloten volmachten inrichten van een efficiënt en klantgericht schadeproces”, zegt Lex Orie, cco bij Openclaims.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.