Rik Neeleman weg bij Paint Supplies BeNeLux

Na een loopbaan van ruim dertig jaar in de Nederlandse schadeherstelbranche, meest recent bij Paint Supplies BeNeLux, stapt Rik Neeleman (51) over naar een geheel andere sector: die van trainingen aan melkveehouders, veeartsen en adviseurs.

Neeleman treedt per 5 november als commercieel directeur in dienst bij CowSignals Training Company, gevestigd in Bergharen. Het bedrijf heeft vierhonderd trainers opgeleid die in meer dan vijftig landen workshops geven. Ook is een tiental specialisatie-onderwerpen beschikbaar als live en online training.

Internationale component

“Bijna vier jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor Paint Supplies BeNeLux, en daarmee voor de merken van Valspar (Sherwin-Williams) en ColorMatic (Motip Dupli). Maar in mijn huidige functie heb ik de internationale component de laatste jaren gemist”, noemt Neeleman een van de redenen voor de overstap. Bovendien was er na een schadesectorloopbaan die in 1985 begon de behoefte om in een andere branche aan de slag te gaan. Rik Neeleman werkte in diverse commerciële functies bij Sikkens, 3M, Akzonobel en ABS Autoherstel. Hij kwam in april 2015 als verantwoordelijke voor sales & business development in dienst bij Paint Supplies BeNeLux. Dit toen nieuwe bedrijf was importeur geworden van de lakmerken de Beer Refinishes en Octoral van Valspar Automotive (Sherwin-Williams) en de spuitbussen van ColorMatic (Motip Dupli). De onderneming uit Sliedrecht stond en staat onder leiding van algemeen directeur Ruud Livramento.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †