Roos Alkmaar eerste met Glasurit Eco Balance

Autoreparatielakmerk Glasurit heeft onlangs het eerste ‘Glasurit Eco Balance’-certificaat uitgereikt aan Autoschade Herstel Roos Alkmaar van de keten Autoschade Herstel Groep.

eerste-certificaat-glasurit-eco-balance
Björn Klaver van Autoschade Herstel Roos Alkmaar
Dit certificaat houdt in dat het bedrijf gebruikmaakt van de producten uit het recent geïntroduceerde Glasurit Eco Balance productassortiment. Op deze manier wordt een verdere invulling gegeven aan duurzaam herstel.

Rekenkundig toegewezen

De Glasurit Eco Balance productlijn helpt fossiele brandstoffen en CO2 te besparen. Om waardevolle natuurlijke hulpbronnen te ontzien, gebruikt BASF namelijk bij de productie van de basisproducten hernieuwbare grondstoffen zoals bionafta of biogas uit organisch afval of plantaardige oliën in combinatie met fossiele brandstoffen. Vervolgens wordt het percentage hernieuwbare grondstoffen rekenkundig toegewezen aan onder andere de nieuwe productlijn ‘Glasurit Eco Balance’. Het nieuwe portfolio omvat in totaal zes producten, waaronder een UV-grondvuller, plamuur, verharder, blanke lak en additief. Volgens Autoschade Herstel Groep dragen de AHG-vestigingen door te werken met Glasurit Eco Balance producten nog eens extra bij aan de bescherming van het klimaat en milieu. De ecolijn sluit volledig aan bij het keurmerk Groen Autoherstel.