Samenwerking AkzoNobel en RE-CAMP

Lakleverancier AkzoNobel en RE-CAMP zijn een strategische samenwerking gestart op het gebied van schadeherstel aan caravans en campers.

RE-CAMP verenigt zestig schadeherstelbedrijven die exclusief met lakken, spuit- en reparatietechnieken van AkzoNobel werken, direct of indirect door het uit te besteden aan een schadeherstelbedrijf dat deze producten gebruikt.

“Ons netwerk kent een landelijke dekking en maakt samenwerking mogelijk op verschillende gebieden, zoals levering van onderdelen, uitwisseling van kennis en uitbesteding van werk”, vertelt bestuursvoorzitter Cor van Eijk van RE-CAMP. “Naast verbinding tussen de schadeherstelbedrijven richten we ons op duurzaamheid. Ons hele netwerk is in 2021 gecertificeerd voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En we zijn sterk gericht op innovatie, bijvoorbeeld met RE-CALC: ons systeem dat alle schadedossiers tot € 5.000 op een uniforme en kloppende manier digitaal toetst en certificeert voordat de schadehersteller ze indient bij de verzekeraar. Dat scheelt tijd en geld.”

Vak apart

Nederland telt inmiddels ruim 500.000 caravans en ruim 150.000 campers. De explosieve groei vraagt om een schadeherstelnetwerk dat topkwaliteit levert én de capaciteit aankan. “Daar komt bij dat de voertuigen steeds complexer worden: meer elektronica, luxe opties en personalisatie. Schadeherstel aan caravans of campers is een vak apart geworden”, stelt Sjoerd Hendriks, van AkzoNobel. “Dat specialisme is precies de reden waarom RE-CAMP voor ons de juiste partij is om een samenwerking mee aan te gaan. Zij kiezen bewust voor professionele herstellers die zich volledig toeleggen op campers en caravans.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *