Schadegarant verbaasd over Focwabericht

Stichting Schadegarant zegt zich absoluut niet te herkennen in het persbericht dat Focwa Schadeherstel gisteren heeft verstuurd. Volgens Frank van Donk, directeur Schadegarant, is de aangekondigde strategie ‘juist in lijn met de marktontwikkelingen tot stand gekomen’. Bovendien is Van Donk verbaasd dat Focwa eerder nooit enige zorg heeft uitgesproken.

Schadegarant reageert hiermee op een persbericht van Focwa waarin de branchevereniging vindt dat het gedrag van sommige verzekeraars onverantwoord is. De tarieven worden opnieuw onder druk gezet, ‘the race to the bottom’ gaat onverminderd voort, volgens het bericht. Volgens voorzitter Peter Brussel komt het kwaliteitsniveau in gevaar. Het gedrag van partijen als Schadegarant is daarom onbegrijpelijk en staat haaks op de afspraken, aldus het persbericht.

“We hebben veel signalen van ongeruste leden binnengekregen over de aangekondigde strategie en werkwijze van Schadegarant”, zegt Femke Teeling (directeur Focwa Schadeherstel). Focwa hoopt op korte termijn met Schadegarant een afspraak te kunnen maken.

Niet alleen de continue druk op tarieven zou Brussel dwarszitten in het persbericht, maar ook de afbakening van twee soorten schadeherstel: totaal en cosmetisch. Alle partijen zijn hierbij betrokken. Verschillende verzekeraars zijn weer eigen begrippen en definities aan het hanteren, zo laat Focwa weten.

Schadegarant kondigde onlangs haar nieuwe strategie aan, waarin van een gedifferentieerde aanpak wordt uitgegaan en onderscheid wordt gemaakt tussen cosmetisch en niet-cosmetisch. Verschil met de huidige werkwijze is vooral dat Schadegarant er niet vanuit gaat dat alle soorten schade binnen één bedrijf kunnen worden hersteld.

In een reactie zegt Schadegarant doorlopend in contact te zijn met de markt over het vinden van een goede balans tussen kwaliteit, veiligheid en de prijs. Het nieuwe samenwerkingsmodel is nadrukkelijk op deze balans gebaseerd, aldus Schadegarant.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *