Van weg bij Focwa naar terug bij Focwa

Autoschade Doesburg is per 1 augustus lid van Focwa. Terug van weggeweest, nadat oprichter Giel Doesburg vijftien jaar geleden om gezondheidsredenen moest stoppen en zijn zaak verkocht aan een schadeherstelketen.

Medio 2015 kwam het bedrijf terug in familiehanden. Inmiddels staat het onder leiding van de tweede generatie. Zoon Dick Doesburg (36) heeft twee medewerkers in dienst en kan in piekperiodes terugvallen op twee zzp’ers. “Toen ik aan het roer kwam, heb ik Focwa laten weten dat we terug wilden als lid. Dat viel nog niet mee, gezien alle kwaliteitseisen op het gebied van complexe schade, aluminium, hybride verbindingen en noem maar op. Het was een intensief traject, maar het is gelukt. Sinds kort beschikken we over het certificaat Totaalherstel.”

Restaureren

Op het moment van spreken staat in de werkplaats zowel een Ferrari 599 met schade aan een polyester bumper als een Chevrolet Spark met wat krassen. Ook een Mercedes SL Gullwing, een voormalige brandweerauto uit 1970 en ander rijdend erfgoed stonden al eens in de spuitcabine. Actuele en historische modellen wisselen elkaar af, sinds Giel (nu 65) als onderdeel van zijn revalidatie begon met klassiekers restaureren. Inmiddels is pa hersteld en levert hij diverse hand- en spandiensten. Via zijn Twitter-kanaal verwelkomde Focwa eerder deze week het oud-lid uit Baarn. “Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †