Workshops carrosserie en lak Automechanika

Op de komende Automechanika Frankfurt staan vijftien gratis workshops op het programma. Tot de thema’s behoren onder meer carrosserie en lakken. Aanmelden voor de twee à drie uur durende sessies (voertaal: Engels of Duits) is verplicht.

Op de agenda voor de sector schadeherstel staan elf verschillende thema’s. De trainers slaan een brug tussen theorie en praktijk. Aandachtsgebieden zijn hier onder meer de intake van ongevalschade, calculatie van reparatiekosten, verbindingstechnieken, licht- en ADAS-kalibratie en elektronische foutdiagnose (Pass-Thru). Ook kunnen de deelnemers een gedetailleerd overzicht tegemoet zien van alle impact die schade heeft op het connected voertuig.

Hulp

Bij de uitvoering van het schadeprogramma krijgt organisator Messe Frankfurt hulp van Glasurit, BMW, Carbon, Car-o-Liner, Carsystem, DAT, Dekra, Mirka, Opel, Bosch, Toyota, Wieländer+Schill en branche-opleider Akademie des Deutschen Kraftfahrzeuggewerbes. Ook andere thema’s die actueel zijn in de auto- en truckbranche komen aan bod, waaronder augmented reality, classic cars, truck competence, diagnosetechnieken en sociale media. Alle vijftien onderwerpen zijn op elke van de vijf beursdagen toegankelijk. Deelnemers krijgen na afloop een certificaat.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †