bekeken: 3485 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Tesla verdubbelt onderhoudsinterval Model 3

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 27 maart 2019, 14:14

Leestijd: 1 minuut

Eigenaren van een Model 3 hoeven zich niet één keer per jaar (of 20.000 kilometer) bij een Tesla servicecentrum te melden voor een onderhoudsbeurt, maar één keer per twee jaar, of 40.000 kilometer.

Navraag bij het hoofdkantoor van Tesla Nederland in Amsterdam leert dat  het voor het behoud van de garantie al jaren zo is dat het niet verplicht is om een servicebeurt te laten uitvoeren. Die hoeft ook niet altijd bij een servicecentrum te gebeuren. Software-updates, diagnose op afstand en mobiele servicemonteurs kunnen ook op andere plaatsen uitgevoerd worden.

Gezien de grotere mate van bandenslijtage bij elektrische rijders, als gevolg van het onmiddellijk beschikbare koppel, is een jaarlijkse check-up toch geen overbodige luxe. Tesla adviseert zelfs om banden van een Model S of Model X elke zes maanden (of 10.000 kilometer) te laten rouleren.

Servicewaarschuwing

De garantie komt wel in gevaar wanneer de auto een servicewaarschuwing geeft. In dat geval is een bezoekje aan het servicecentrum wel degelijk aan te bevelen.

Tags: , , ,

BMW lanceert D3-platform…BMW/Mini weer bovenaan in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties