’12 jaar aan gewerkt, in 1,5 uur verloren’

Door een felle brand is woensdagnacht Auto & Scooterworld in Den Helder verwoest. ‘Met liefde en passie in 12 jaar opgebouwd in 1,5 uur verloren!’, reageerde mede-eigenaar Melvin Bruin op zijn Facebook-pagina. Daar plaatste hij om 01.48 uur ook bijgaande foto.

De melding kwam rond 01.30 uur binnen bij de hulpdiensten. Die konden niet voorkomen dat het pand deels instortte en volledig verloren ging. Wel kon een naastgelegen bedrijfspand gered worden. Over de oorzaak en het schadebedrag kon de brandweer nog geen mededelingen doen. De schade is uitsluitend materieel: op het moment dat het vuur uitbrak was niemand aanwezig. “Dit beeld blijft me eeuwig bij”, reageert zakelijk partner Wout Scheffer bij Hart van Nederland. “Het is je bedrijf, maar het is ook je kindje. Je steekt er jarenlang bloed, zweet en tranen in en het brandt gewoon binnen drie uurtjes tot de grond plat. Dat doet wel wat.”

Doorstart

Auto & Scooterworld focust voornamelijk op benzineauto’s met een budget variërend van 1200 tot 6000 euro. De werkplaats voorziet in apk, reparatie en onderhoud. Ook e-bikes en quads behoren tot het programma. Het garagebedrijf is bezig met een doorstart voor de werkplaats. Maandag moet die weer operationeel zijn. “We zijn ondernemers, dus daar gedragen we ons naar.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †