16 maart herstart examens apk-keurmeester

Het kabinet heeft IBKI toestemming gegeven om vanaf dinsdag 16 maart weer examens voor APK-keurmeesters, LPG-technici en tachograaftechnici af te nemen. IBKI begint vanaf deze datum ook met het examen voor keurmeester APK3 (landbouwvoertuigen).

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, heeft IBKI vorig voorjaar een eigen protocol opgesteld. Dit is nog steeds van toepassing. Voorafgaand aan elk examen zal door een gezondheidscheck worden vastgesteld of kandidaten gezond zijn. Bij twijfel mag een kandidaat niet aan het examen deelnemen. Door de komende maanden extra examenmogelijkheden aan te bieden, verwacht het exameninstituut de door de lockdown opgelopen achterstand te kunnen inlopen.

Verlenging

IBKI besloot naar aanleiding van het beleid van het kabinet om haar examens vanaf half december stil te leggen. Aan keurmeesters wier bevoegdheid hierdoor dreigde te verlopen, werd een tijdelijke verlenging van de bevoegdheid met vier maanden verleend. Bijna drie maanden later kunnen de examens weer worden opgestart. IBKI wil bij de herstart van de examens zo veel mogelijk vasthouden aan de al geplande examens. IBKI stelt dat het de verantwoordelijkheid van keurmeesters zelf blijft om hun examen tijdig in te plannen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *