24 uursstaking bij Stern Amsterdam

FNV maakt bekend dat woensdag 14 november de hele dag gestaakt wordt door de automonteurs van de Stern-vestiging aan de Donauweg 11 in Amsterdam.

Vanuit deze garage worden de Mercedes-onderdelen van de bedrijfswagens verspreid naar Noord-Holland en midden-Nederland.

Zaterdag

Het is inmiddels de derde actie in de strijd van de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen voor een nieuwe cao voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven. Inzet is dat de zaterdag een vrijwillige werkdag blijft. Bovendien willen de bonden dat de toeslag voor vrijwillig werken op zaterdag blijft gehandhaafd. Daarnaast eisen de bonden een, wat zij “een fatsoenlijke loonsverhoging” noemen. Eerder al zetten de bonden in op 3,5 procent.

Goede cao

Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: “Ook in Amsterdam strijden de garagemedewerkers voor werken op zaterdag met een toeslag en een goed loon met een fatsoenlijke stijging. We hebben van de Bovag nog geen briefje ontvangen met daarin een mooi loonbod. Ook zijn de onzalige plannen voor de zaterdag nog niet ingetrokken. Daarom blijven automonteurs de komende tijd in de verschillende regio’s staken voor een goede cao.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters