Vijf formules bij Bovag Onafhankelijk Autobedrijf

Onder de tien kandidaten van de verkiezing Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020 bevinden zich vijf verschillende garageformules. Geografisch is Overijssel koploper, met drie kanshebbers. Gelderland en Noord-Holland zijn elk met twee bedrijven vertegenwoordigd. De andere genomineerde ondernemingen zijn gevestigd in Limburg, Utrecht en Zuid-Holland.

De selectie is gemaakt door een vakjury onder aanvoering van Ferry Smith namens ANWB (voorzitter). Ook Remco de Vette (W&D consultants), Bertus de Vries (Bovemij), Joost Bruins (RDC) en Paul de Vries (DCDW) zitten in de jury. Binnenkort worden de tien genomineerden geschouwd door een onafhankelijke partij en bezocht door één of meerdere mystery shoppers. Op basis van deze bevindingen en bezoekverslagen wijzen de juryleden begin juli drie finalisten aan. Die gaan zij vervolgens aan de tand voelen over hun bedrijf, ondernemerschap en toekomstbeeld. Tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven (8 oktober, Nieuwegein) wordt de winnaar bekend. Afgelopen jaar was de titel voor Auto Haarhuis in Geesteren. Deelnemers aan de verkiezing konden zichzelf aanmelden of worden voorgedragen door collega’s, formules of experts. De tien halve finalisten zijn:
Auto Ruesink Goor, Overijssel
Autofirst Ten Have Lemelerveld, Overijssel (halve finalist in 2018)
Autobedrijf Bertil Jansen Den Ham, Overijssel
Garage Van Ottele Nijmegen, Gelderland
Carprof Valentijn Zaltbommel, Gelderland
Carteam Uithoorn Uithoorn, Noord-Holland
Autotop Wormerveer, Noord-Holland
Vakgarage Isselt Amersfoort, Utrecht
Autocentrum Van Egmond Rijnsburg, Zuid-Holland
Autovakmeester Verheijen Born, Limburg (halve finalist in 2015)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †