900 diagnosesets Brainbee voor Wegenwacht

Alle negenhonderd Wegenwachters gaan op korte termijn gebruikmaken van mobiele diagnoseapparatuur van Brainbee. De eerste tweehonderd exemplaren van de Connex Smart zijn al recentelijk uitgerold.

De bestaande apparatuur – Maxidiag Elite – was na jaren van gebruik onderhand aan vervanging toe. “Autotechniek wordt met rasse schreden complexer”, licht een woordvoerder van ANWB toe. “Je moet steeds dieper in het voertuig kunnen kijken voor een goede afweging tussen ter plekke repareren of toch maar afslepen.” Bij de tender is apparatuur van diverse kandidaat-leveranciers kritisch tegen het licht gehouden door een aantal Wegenwachters. De mogelijkheid om op afstand te kunnen monitoren waar, wanneer en waarvoor de apparatuur wordt ingezet, was voor de ANWB een belangrijk aspect bij de uiteindelijke keuze. Bij de uitlevering fungeert Brainbee-importeur Rocar-Tech in Hengelo als schakel tussen fabrikant en Wegenwacht. De eerste tweehonderd exemplaren zijn enkele weken geleden uitgeleverd. Deze en volgende maand volgen de overige zevenhonderd. Ook heeft Rocar-Tech circa twintig trainers van de ANWB opgeleid, die op hun beurt de Wegenwachters instrueren.

Updates

Het contract tussen de Italiaanse fabrikant en de ANWB heeft een looptijd van vijf jaar en omvat onder meer de afspraak om regelmatig updates te leveren. Welk bedrag gemoeid is met de order is niet bekendgemaakt. ‘Los’ kost de Connex Smart 2200 euro. De technische voertuiginformatie is van Haynes Pro. Brainbee werd in 2018 overgenomen door Mahle, die met zijn divisie Aftermarket is gevestigd in 25 locaties wereldwijd, 1600 medewerkers telt en in 2017 een omzet boekte van ruim 950 miljoen euro.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †