98,4 procent sloopauto wordt gerecycled

98,4 procent van het gewicht van een afgedankte auto wordt door autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven gerecycled.

Dat blijkt uit het duurzaamheidsjaarverslag van ARN,

216 miljoen kilogram

In totaal zijn vorig jaar via ARN 207.239 afgedankte auto’s gerecycled (196.252 in 2017). Dat komt overeen met 216 miljoen kilogram. Van het totale aantal autowrakken wordt 83,7 procent door bij ARN aangesloten autodemontagebedrijven verwerkt.

Elektrisch

Een en ander betekent dat van een auto slechts 1,6 procent niet opnieuw kan worden toegepast. De komst van elektrische voertuigen stelt autorecycling voor nieuwe uitdagingen. Op dit moment wordt van de batterijen uit elektrische auto’s 90 procent hergebruikt. Van de vloeistoffen wordt 71 procent opgewaardeerd en hergebruikt. Shredderbedrijven, die metaal terugwinnen uit gedemonteerde onderdelen, waren in 2018 in staat om 58,6 procent van het gewicht opnieuw inzetbaar te maken. De PST-fabriek (post shredder technology) levert 15,2 procent van het totaal aan herbruikbaar materiaal.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters