Aftersales komt weer op stoom

Beduidend meer facturen (gemiddeld ruim vijftig stuks), een licht hogere gemiddelde factuurwaarde (291 euro) en klanten die weer meer mobiel worden. Dat is de cocktail die de werkplaatsactiviteiten stimuleert.

Dat blijkt tevens uit de analyse van de WESP-cijfers over afgelopen week (week 25). Het lijkt erop dat we in juni weer op de omzet van het oude normaal uitkomen. Met andere woorden: het universele autobedrijf ligt ten aanzien van de aftersales in de maand juni weer aardig op stoom.

Banden

Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar de trend is positief. Het enige en gezien het relatief hoge apk-volume opvallende punt is dat de bandenomzet vorige week wat achterbleef en een lichte omzetdaling van 1,8 procent noteerde ten opzichte van vorige week.

Waar universele autobedrijven de vinger aan de pols zouden moeten houden is het vasthouden van hun proactieve opstelling richting klanten. In de coronaweken heeft dit de nodige werkplaatsklanten opgeleverd. Nu het werk aantrekt, zou je die aanpak niet moeten verwaarlozen, maar juist cultiveren.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *