Animatiefilm Midtronics over accucontrole

Om het autobedrijf te attenderen op het belang van regelmatige accucontrole, komt Midtronics met een animatiefilmpje. De boodschap: bijna de helft van alle pechgevallen kan worden voorkomen door tijdig de accu te onderhouden.

In het ongeveer één minuut durende filmpje strandt een automobilist onderweg met zijn gezin. Wanneer de hulpdienst ter plekke constateert dat de accu moet worden vervangen, antwoordt de gedupeerde eigenaar dat eerder die week de monteur van zijn vaste garage daar niets over heeft gezegd. Vervolgens toont de animatie een andere monteur, ‘Willem’. Diens standpunt: “Je onderhoudt accu’s alsof het banden zijn.” Door zo’n check op te nemen bij elke onderhoudsbeurt, voorkomt Willem niet alleen een hoop problemen voor de berijder “maar verkoopt hij ook een hoop accu’s”, aldus de voice over.

Pechgevallen

Zich baserend op statistieken uit 2017 van ADAC in Duitsland stelt Midtronics dat 49,8 procent van alle pechgevallen is gerelateerd aan de accu en het elektrisch systeem. Daarbij ging het meestal (39,9 procent) om de accu en bij de rest (10.2 procent) om gerelateerde mankementen (dynamo, starter, etc ). Problemen die kunnen worden voorkomen met een systeemtest en accumanagement, zegt manager Clemens Streng.

Accucontrole

Zo’n statement is volgens de leverancier van testapparatuur nog steeds nodig in de branche. “Door met accu’s om te gaan zoals met ruitenwissers, olie en banden, voorkom je bijna de helft van alle pechgevallen. Voor de werkplaats betekent dat een grote omzetkans. Je focust op de accu, en waar nodig het elektrisch systeem. Bovendien verhoog je de klanttevredenheid. Er zijn natuurlijk meerdere redenen te geven om proactief om te gaan met accu’s, maar we kiezen nu helder voor het bewijs: de pechhulpstatistiek.” De animatie staat op het vimeo-kanaal Midtronics.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

2 reacties op “Animatiefilm Midtronics over accucontrole

 • 8 mei 2018 om 11:23
  Permalink

  Wat met accus die plots de geest geven ? Dit komt steeds meer voor. Zelfs de apparatuur van Midtronics is niet in staat deze uitval vroegtijdig vast te stellen.

 • 14 mei 2018 om 09:08
  Permalink

  Hoi Peter,

  Bedankt voor je vraag.

  Interessante vraag ook. Het is misschien leuk om te kijken om wat voor gevallen het exact gaat. Er is altijd een reden waarom een accu niet meer voldoende kan ondersteunen. Toevallig heb ik met Maarten van Aftersales Magazine besproken ook wat aandacht te besteden aan het diagnosticeren van hedendaagse technologie op manier die beter past bij de 50 ECU’s en startstopsystemen… gaat het bijvoorbeeld om problemen met de reservecapaciteit van de accu ipv koudstartstroom… Of neemt de accu wellicht onvoldoende lading op van het elektrisch systeem…

  Laat me weten als je meer wilt weten. We kunnen eventueel ook bellen.

  Groeten,
  Clemens

Reacties zijn gesloten.