Audi winnaar occasiontest 2018 Dekra

Audi is blijkens testt van Dekra het meest betrouwbaar als het om occasions gaat. Het merk eindigde in vijf modelcategoriëen bovenaan en prolongeerde bovendien met de A6 zijn overall koppositie.

Het jaarlijkse occasionrapport van de Duitse keuringsinstantie is voor potentiële kopers een bron van detailinformatie over mankementen van talloze modellen. De onderzoekers baseren zich op ruwweg vijftien miljoen controles in een periode van twee jaar. De statistieken dekken 522 automodellen af, verdeeld over negen klasses.

Eigenaar

Audi won met de A1, A3, A4, TT en met de A6 als ‘Best of All Classes’ – voor de derde achtereenvolgende keer. Peter Mertens (links, bij Audi in de raad van bestuur voor technische ontwikkeling) nam de prijzen in ontvangst van Erik Wakolbinger (vice president sales Dekra). De testorganisatie kijkt alleen naar defecten die aan het voertuig liggen, niet naar zaken waarvoor de eigenaar verantwoordelijk is (zoals versleten ruitenwissers en banden). Verder worden vier afstandscategorieën onderscheiden, tussen nul en tweehonderdduizend kilometer. De ondergrens in aantallen om mee te kunnen doen aan het Used Car Report is duizend voertuigen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †