Auto Mido en Auto Moonen bij Vakgarage

Het netwerk van Vakgarage is per 1 november uitgebreid met Auto Mido uit Doetinchem en Auto Moonen uit Sittard. Directeur Christien den Uil van Vakgarage Projekten is verheugd over de toetreding van beide “gerenommeerde autobedrijven.”

Auto Mido staat onder leiding van Niek Herwers (37). Het bedrijf is sinds de oprichting in 1978 merkdealer van Mitsubishi. Verder voorziet het in verhuur (middels de formule Autohopper), Erkend Duurzaam, private lease en mobiliteitsgarantie.

Klantenbinding

Auto Mido (‘Mitsubishi’ en ‘Doetinchem’) telt acht medewerkers. “We hebben de laatste jaren ons aanbod ‘gebruikt’ enorm zien groeien, maar hadden moeite om kopers vast te houden voor de werkplaats. Met een concept kun je beter aantoonbaar maken dat je ook voor onderhoud een goede partij bent. Vakgarage biedt ons de middelen om de klantenbinding te versterken. Ze acteren met hun aftersales op dealerniveau en snappen dat je als ondernemer de kernwaarden van je bedrijf wil behouden.”

Allround autobedrijf

Auto Moonen in Sittard startte in 1989 als klassieke dorpsgarage en groeide onder leiding van Math en Fien Moonen uit tot het huidige allround autobedrijf. Naast reparatie, onderhoud, apk en diverse andere werkplaatsdiensten biedt Auto Moonen ook verzekering en financiering. De huidige eigenaar is zoon Danny Moonen (32), sinds 2007 betrokken bij de onderneming. Inclusief hemzelf werken er drie mensen. De toetreding tot Vakgarage betekent onder meer dat Moonen voortaan ook private lease aanbiedt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.