Autobedrijf van het Jaar 2019 ook in Almelo

Met ingang van maandag 11 maart heeft Auto Haarhuis ook een vestiging in Almelo. De locatie komt naast die in Geesteren (foto), waar ruimtegebrek in de showroom en werkplaats een toenemend probleem vormt.

Op de aanstaande tweede locatie van het Autobedrijf van het Jaar 2019 zat voorheen Volvo-dealer Harrie Arendsen. Dat de vorige ‘bewoner’ een branchegenoot is, maakt de overstap aanzienlijk makkelijker, zegt manager Barry Hegeman van Auto Haarhuis. “De basisuitrusting voor de werkplaats is al aanwezig, zoals een remmenbank en een olie- en luchtinstallatie. Een magazijninrichting en receptiebalie zaten er ook al in.” Daarnaast voldoet de locatie aan de interne eis om binnen vijftien kilometer van de hoofdvestiging te zitten.

Werkplaats

Vooralsnog gaan in de locatie-Almelo één verkoper en twee monteurs aan de slag. De definitieve inrichting van de werkplaats vergt iets langer, tot begin april. “Voor de start is dit goed. Ons doel is om er uiteindelijk vier tot vijf monteurs te hebben en dezelfde kennis en cultuur te bieden als in Geesteren.” Daar omvat de personeelsformatie inmiddels dertig medewerkers. Behalve met verkoop (duizend stuks op jaarbasis, nieuw en gebruikt samen) houdt men zich er ook bezig met leasing (zevenhonderd voertuigen).

Occasions

Auto Haarhuis begon in 1961 en bouwde in 2010 het huidige pand, waar de showroom een doorlopend aanbod van circa 150 jonge occasions omvat. Algemeen directeur Gerard Haarhuis is in vergevorderde onderhandeling met de Duitse fabrikant van de elektrische stadsauto e.GO Life om importeur te worden voor de Nederlandse markt. Het universele garagebedrijf uit Overijssel werd in oktober jl. Autobedrijf van het Jaar en heeft sindsdien een column in Aftersales Magazine. Lees hier de reportage over Auto Haarhuis.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †