Autobezitter onbekend met revisie

62 procent van de Nederlandse autobezitters is niet op de hoogte van het bestaan van gereviseerde auto-onderdelen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Rematec, het platform voor de automotive revisie-industrie, aan de vooravond van de tweejaarlijkse Rematec-vakbeurs in Amsterdam (23 tot 25 juni) onder duizend autobezitters. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en Stiba.

Bereidheid

Uit het onderzoek blijkt verder dat 91 procent van de consumenten openstaat voor revisie-onderdelen als kostenbesparend en duurzaam alternatief. Van de respondenten is 83 procent bereid hier proactief naar te vragen bij hun garage.

Duurzamer, goedkoper

Rematec wijst er verder op dat de productie van gereviseerde onderdelen minder belastend is voor het milieu dan de productie van nieuwe onderdelen. Uit onderzoek van de Verein Deutscher Ingenieure blijkt dat het vervaardigen van gereviseerde auto-onderdelen tussen de 56 en 89 procent aan CO2-uitstoot bespaart. Volgens VDI kunnen gereviseerde producten voor 40 tot 80 procent van de inkoopprijs van een gelijkwaardig origineel product aangeboden worden. Daarmee kunnen zij een aanzienlijke kostenbesparing voor de consument opleveren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters