Autocrew viert tweede lustrum op jaarcongres

Met een door ruim tweehonderd genodigden bezocht jaarcongres in Barneveld vierde Autocrew het feit dat de garageformule alweer tien jaar actief is in ons land. De formule telt in de Benelux bijna 320 deelnemende autobedrijven, waarvan twee derde in Nederland.

Het congres werd geopend door Gerard ten Buuren, voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, die het belang van samenwerking in de branche benadrukte. “Werkplaatsformules zijn daar een goed voorbeeld van. De ontwikkelingen in en om de branche maken het lastig om als éénling, als individueel autobedrijf overeind te blijven. Natuurlijk kun je lokaal sterk zijn, maar je hebt partners nodig die je helpen sterk te blijven. Op technologisch vlak, ten aanzien van marketing en bij het inspelen op de wensen van de moderne consument. Samen sta je sterker.”

Nationale zichtbaarheid

Het is mede de reden dat Autocrew dit jaar vooral een nationaal gezicht wil tonen. Uiteraard gaat dat gepaard met de nodige regionale en lokale ondersteuning, al wil Autocrew dit jaar multimediaal ook landelijk zijn zichtbaarheid vergroten. Via radio en televisie, onder andere als sponsor van eredivisie voetbal, gedrukte en social media, de vakbladen en op evenementen zal Autocrew nadrukkelijk in beeld zijn, zo beloofde het team van Autocrew.

Workshops

Behalve een plenair programma waren er ook zes informatieve workshops. Daarin was onder meer aandacht voor ADAS, een belangrijk item in de branche, omdat Europese regelgeving heeft bepaald dat nieuwe auto’s vanaf 2022 zeker veertien ADAS-functionaliteiten moeten tellen. Ook was er aandacht voor diagnose en Pass-Thru, hoe om te gaan met social media in het Google-tijdperk, het nieuwe Bosch-garagesoftwaresysteem.

Bij een workshop over het brede opleidings- en trainingsaanbod van Bosch was ook aandacht voor elektrische mobiliteit. “Hoewel het nog een terrein is dat in de kinderschoenen staat, is de groei enorm. Tien jaar geleden bestond ons wagenpark voor een schamele 0,3 procent uit EV’s, nu is dat 3,2 procent. Reken er dus op dat die auto’s langzamerhand ook naar de Autocrew-werkplaatsen gaan komen. Daar moet je op voorbereid zijn”, liet Bosch de zaal weten. En Autocrew zal haar deelnemers daarbij helpen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.