Autoprof Gorinchem: 3240 bezoekers op dag 1

De eerste dag van Autoprof Gorinchem heeft gisteren 3240 bezoekers getrokken. Dat is iets minder dan de ruim 3500 van vorig jaar maar nog steeds tevredenstellend, zegt organisator Vincent Bilanovic.

“Verspreid over de drie beursdagen is er altijd een oplopende trend in de toeloop. We koersen nog steeds naar een eindstand van twaalf- à vijftienduizend vakbezoekers.” Vorig jaar registreerde de teller 12.592 belangstellenden. Om de kwaliteit van de bezoekers op niveau te houden, verloopt sinds enkele jaren de gratis entree via een apart portaal met verplichte KvK-registratie.

Content

Door de combinatie van relatiebeheer, demonstraties, trainingen en (voor het eerst) een reeks dagelijkse kennissessies hoopt de organisatie het evenement inhoudelijk hoger te positioneren. “We bieden content en de mogelijkheid om zelf te ervaren.” Volgens Bilanovic werden de kennissessies gisteren door gemiddeld dertig mensen per keer bezocht. Autoprof Gorinchem is nog vandaag en donderdag geopend, beide keren van 15.00 tot 22.00 uur. Op de slotdag is er morgen de Managementmiddag. Voorafgaand aan de beurs begint dan om 14.00 uur een gastoptreden van Paul de Vries, oprichter van Nieuweautokopen.nl (inmiddels onderdeel van eBay).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †