Beursgang Autodis lijkt van de baan

Het Franse Autodis zegt voorlopig af te zien van zijn eerder aangekondigde beursgang.

Autodis is de moedermaatschappij van onder andere de Doyen-groep en AD België. Op de Europese markt is het een directe concurrent van bijvoorbeeld LKQ-Fource en Partspoint Groep. Onlangs nog publiceerde de groep een beursboek, met veel informatie over het concern (omzet 1,2 miljard euro) en zijn markten. Dit overzicht was gemaakt om aanstaande kopers van een Autodis-aandeel te interesseren voor een aandelenpositie in de aftermarket-groep.

Speculatie

Er wordt met name in Frankrijk gespeculeerd over een aanstaande overname door een grote niet-Europese partij. Maar volgens een insider zou de aanstaande beursgang veel minder opleveren dan was gedacht door Bain Capital, de huidige grootaandeelhouder van Autodis. Een rondgang langs diverse potentiële institutionele beleggers zou teleurstellend zijn geweest.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †