Bosch Car Service viert eeuwfeest

In 2021 bestaat garageformule Bosch Car Service honderd jaar. Ook aan Nederland zal dat feit niet ongemerkt voorbijgaan.

De allereerste Bosch Car Service was het autobedrijf van Max Eisenmann & Co. in het Duitse Hamburg. Oprichter Robert Bosch zag al vroeg de noodzaak van een netwerk van reparatiewerkplaatsen. Naarmate het aantal autobezitters toenam, nam immers ook de vraag naar gespecialiseerde kennis van reparatie en onderhoud toe. Inmiddels is Bosch Car Service de grootste garageformule ter wereld, met meer dan 15.000 aangesloten autobedrijven in 150 landen.

Nederland

Ook in Nederland zal 2021 een feestelijk jaar worden voor Bosch Car Service. Formulemanager Michiel Frijters: “In Nederland brengen wij het honderdjarig bestaan het hele jaar onder de aandacht bij de automobilist. Met deze campagne benadrukken wij de betrouwbaarheid van het Bosch Car Service-netwerk en spelen we in op de veranderende markt en techniek.”

Naar elektrisch rijden

De start van Bosch als toeleverancier voor de auto-industrie begon in 1897 met het installeren van magneetontstekingsapparaten in voertuigen. Dit werd in 1902 verbeterd door het hoogvoltage magneetontstekingssysteem met bougie. Michiel Frijters: “Dat ontstekingssysteem vind je nog steeds terug in ons logo. Nu gaan we naar elektrisch rijden en ook daarvoor biedt Bosch de technologie om ook die auto’s te kunnen repareren en onderhouden. We weten het wagenpark al honderd jaar rijdend te houden en daar gaan we gewoon mee door.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *