Bosch investeert in brandstofcel

Bosch zet een volgende stap in de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor toekomstige energievoorziening door een samenwerking aan te gaan met Ceres Power.

Samen met deze Britse expert op het gebied van brandstofceltechniek wil Bosch de technologie van de vaste oxide brandstofcel (SOFC) verder ontwikkelen. Tevens is Bosch van plan een belang van 4 procent te nemen in Ceres Power.

Energietransitie

“Bosch gelooft dat de zeer efficiënte brandstofcel, met zijn lage uitstoot, een belangrijke rol te vervullen heeft in de verzekering van een veilige beschikbaarheid en flexibiliteit van energiesystemen”, aldus Stefan Hartung namens Bosch. “Brandstofceltechnologie brengt de overstap naar alternatieve energie dichterbij en daar werken we aan, samen met onze partner Ceres Power.”

Elektriciteitscentrale

In de vaste oxide brandstofcel vindt een elektrochemische reactie plaats die brandstoffen zoals natuurlijk gas, maar ook waterstof, kan omzetten in elektriciteit. De uitstoot is vele malen lager dan van elektriciteitscentrales die fossiele brandstoffen gebruiken. De bedoeling is dat dergelijke systemen kunnen worden toegepast in steden, fabrieken en datacentra, alsook om oplaadstations voor elektrische auto’s van stroom te kunnen voorzien.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters