Bovag-congres #Hoe geeft antwoorden

Universele autobedrijven zitten met veel vragen. De betreffende ondernemers zijn echter zo druk met de dagelijkse gang van zaken, dat het zoeken naar antwoorden blijft liggen. Het aanstaande congres #Hoe van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven (3 oktober, Barneveld) wil daarom zo veel mogelijk handvatten aanreiken.

Wat zijn de thema’s die voorzitter Gerard ten Buuren van de Bovag Onafhankelijke Autobedrijven bezighouden? En waar ligt hij misschien zelfs wakker van? “Dat zijn meerdere onderwerpen. Je merkt wel dat er een rode draad is: telematica. Voor veel ondernemers is dat nog ongrijpbaar, maar wel actueel. Vergeet niet dat door de verplichte eCall volgend jaar elke nieuw afgeleverde personenauto connected is – en de berijder ook. De gevolgen zijn al binnen een halfjaar te ervaren. Dan heb ik het over de klantenbinding. Als universele autobedrijven zullen we ons plan moeten trekken. Hoe gaan wij de klant bewerken, informeren en binden aan onze werkplaatsen? Hoe verzekeren wij ons van een eerlijke datastroom als de klant bepaalt dat de data voor ons beschikbaar is? En met wie gaan we partnerships en/of verbindingen aan om sterker te staan tegenover het merkkanaal? Of gaan universele autobedrijven op individuele basis juist een samenwerking aan met bijvoorbeeld een regionale merkdealer?”

Boodschap

Vragen genoeg dus. Ten Buuren is zich er terdege van bewust dat de achterban snakt naar de antwoorden, om adequaat in te spelen op de snel veranderende marktomstandigheden. “De leden zoeken onderbouwing voor het maken van keuzes. Op ons congres geven we ze zo veel mogelijk handvatten.” Lees het hele artikel in nummer 9 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 22 september verscheen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen