Bridgestone adviseert klant over voorraad

Bridgestone gaat big data inzetten om zakelijke klanten te adviseren met voorraadbeheer. Concreet: meer inzicht bieden in de maten en aantallen die zij in hun specifieke werkgebied op voorraad moeten leggen, met het oog op optimale beschikbaarheid en omloopsnelheid.

Dat commercieel advies leunt op gegevens over het type consument in hun werkomgeving, het gemiddelde kilometrage per auto, etc. Aan deze door Bridgestone aangekochte big data kunnen klanten eventuele eigen software en gegevens toevoegen. “Ik denk dat we de eerste in de bandenindustrie zijn die dit opstart”, zegt Robert Veraart (manager consumer products Benelux) in een gesprek met Aftersales Magazine.

Uitrol

De nieuwe dienst debuteert dit najaar in het Verenigd Koninkrijk, waarna de rest van Europa volgt. Voor de Benelux-markt is het ‘nog even geduld alstublieft’. De uitrol zal namelijk twee à drie landen per jaar beslaan. In de Bridgestone-hiërarchie van grootste Europese afzetmarkten staat de Benelux op de zevende plaats, zodat 2020 voor ons land realistisch lijkt. In de komende 24 maanden zal Bridgestone ruim zeventig procent van zijn bestaande gamma veranderen. Waarschijnlijk komt er aanstaand voorjaar een eigen all seasonband. Tot nu toe heeft Bridgestone enkel met zijn lager gepositioneerde Firestone-label een propositie met 3 Peak Mountain Snow Flake-aanduiding. Lees het hele interview.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †