‘Om kaviaar zul je bij ons niemand horen vragen’

Een bedrijf in Europese roadtrips beginnen vlak vóór de coronapandemie. Je zou denken dat dit gedoemd is om te mislukken. Nou, niet wanneer je Wim van den Hil bent en opgeven niet voorkomt in jouw woordenboek. “Inmiddels zijn we al twee keer naar Italië geweest en volgend jaar staat Spanje op de planning. Nu komen we eigenlijk pas lekker op gang.”

Het is een zonovergoten middag wanneer ik een helgele Porsche Cayman volg naar de fotolocatie. Achter het stuurwiel – bedekt in koraalrood leder net als de rest van het interieur – zit Wim van den Hil. Wim is mede-initiator van Roadtripper Driving Events. Hij parkeert zijn hoogsteigen kleurrijke ‘driving event’ langs een feeëriek watertje. Boompje ernaast, kobaltblauwe lucht erboven. Topplek. “Een vriend van mij heeft een hotel in het Oostenrijkse Tirol, daar zijn we in het verleden met een groepje autoliefhebbers heen geweest”, zo vertelt hij enthousiast. “Die roadtrip beviel zo goed, dat van hieruit de gedachte is ontstaan om het zelf te gaan doen, met de organisatiepet op dus. Ieder jaar gingen we met die vaste vriendengroep die kant op, een groep die maar groeide en groeide. Ontzettend gezellig. En gaaf. Je kunt er zo Italië in, of Tirol verkennen, of een stuk Duitsland verkennen. Zo is het begonnen, een jaar of dertien geleden.”

“De routes moeten vooral heel erg mooi zijn en de hotels en het eten moeten goed voor elkaar zijn.”

Lekker op gang

“Maar goed, die trips waren allemaal voor de leuk. Dat er inmiddels een bedrijfje uit is ontstaan, dat is een uit de hand gelopen grap. Ik run het samen met mijn compagnon en beste vriend Remy. Ik weet nog dat we zeiden: zullen we het eens professioneel aanpakken en optuigen? Dat vonden we vanaf het prille begin een erg goed idee. Op 1 oktober 2019 zijn we officieel gestart. Maar goed, corona zorgde ervoor dat we twee jaar hebben stilgelegen. Dat was geen al te fijne start. Wel hebben we in Nederland wat culinaire ritjes gedaan, maar naar het buitenland gaan zat er gewoonweg niet in. Eigenlijk zijn we pas vorig jaar in september begonnen, op naar Italië. Na het een paar keer verzet te hebben, dat bleef maar doorgaan. Daar waren we flink druk mee, uiteindelijk voor niks. We dachten: we houden vol, het zal wel een keer overgaan die pandemie. Nu begint het gelukkig in een stroomversnelling te komen. Inmiddels zijn we al twee keer naar Italië geweest, naar Duitsland en naar Luxemburg en volgend jaar staat Spanje op de planning. Nu komen we eigenlijk pas lekker op gang. De eerste keer hadden we een groep van 24 kamers, de tweede groep was zelfs nog wat groter. Da’s groot zat, hoor. Want ja, je moet de hotels en de restaurants met deze capaciteit wel zien te vinden.”

Opel Manta

“We hebben de taken goed verdeeld. Zo is Remy meer van de administratie en het onderhouden van de website, ik ben liever bezig met de routes maken en het contact onderhouden met de mensen die met ons meegaan. Wat wij beiden het allerbelangrijkste vinden is dat de routes vooral heel erg mooi moeten zijn en de hotels en het eten moeten goed voor elkaar zijn. Bij ons hoeft er geen golfbaan bij en om kaviaar zul je echt niemand horen vragen. Persoonlijk contact, leuke verhalen, daar gaat het ons om. Iedereen krijgt een navigatiesysteem mee met alleen de routes die je rijdt. Zelf hoef je dus niets in te stellen en iedereen rijdt exact dezelfde route, dat werkt ideaal. Welke auto’s er zoal meerijden? Je kunt het zo gek niet bedenken, we hebben mensen mee met hun Opel Manta, Lotus Elise en Mercedes 500 SL. Ook qua leeftijden gaat er van alles mee, van twintigers tot en met zeventigers. Iedereen rijdt bovendien individueel, groepjes mogen natuurlijk ook, maar het gaat allemaal heel natuurlijk en vanzelf. Rijd vooral lekker je eigen tempo.”


‘Het daadwerkelijk maken van de voortrips is geweldig leuk, we rijden ze namelijk stuk voor stuk voor’


Kaart op schoot

“Waar ik blij van word is het organiseren van de trips an sich. Mensen blij maken, de blijdschap op hun gezichten zien, dat doet echt wat met je. Maar ook het daadwerkelijk maken van de voortrips is geweldig leuk, we rijden ze namelijk stuk voor stuk voor. We stippelen alles zelf uit, met de kaart op schoot. In de Eifel is de B258 een bekende weg, die rijdt iedereen. Het is een mooie weg, maar vijf kilometer ernaast ligt een veel mooiere route! Dus nemen wij die. Er gaat zeker veel tijd in zitten, maar dat maakt het wel extra leuk. Ook de hotels en restaurants testen we, je moet wel weten waar de mensen terecht gaan komen. Deze voortrips doen Remy en ik altijd samen. Onze trips kunnen twee à drie dagen zijn, maar Spanje is bijvoorbeeld met zes overnachtingen. Een weekendtrip kan al vanaf 350 euro, dus dat is goed te doen. Dit is inclusief routeboek, navigatie, hotel en eten. De kwaliteit van onze roadtrips is echt top, dat durf ik wel te zeggen. We maken ook reizen voor bedrijven, dat hebben we bijvoorbeeld voor het toenmalige AD Autobedrijven gedaan. Toen nog hobbymatig, maar nu is er een serieus bedrijf uit ontstaan. Het mooiste compliment ooit kregen we van een ouder echtpaar dat al heel vaak had meegedaan aan roadtrips, ook aan van die dure en luxe. Zij gaven aan dat onze trip de beste was die ze hadden meegemaakt. Het leuke is dat ze gelijk hebben geboekt voor Spanje in 2023. Mooi hè. Dan doen we blijkbaar toch iets goed.”

Binnen kantooruren
“Bij Autovakmeester Van Lopik in Hardinxveld-Giessendam ben ik bedrijfsleider. Bij dit bedrijf ben al sinds mijn 13de werkzaam. Ik begon er met schoonmaken en meesleutelen, later werd het autobedrijf een groot deel van mijn opleiding en kreeg ik er een fulltime baan. Ik ben monteur geweest en schadeherstelspecialist. Inmiddels houd ik me vooral met in- en verkoop van auto’s bezig, zowel gebruikt als nieuw. Veel auto’s verkopen wij door middel van zoekopdrachten, neergelegd door klanten.”

Mike Raanhuis

Mike Tekst & Beeld schrijft, interviewt en fotografeert. Het portfolio is breed en diep, van portret tot reisreportage en bedrijfsprofiel. Voor Aftersales Magazine is hij het gezicht achter de rubriek 'Buiten Kantooruren'.

Van Mike Raanhuis zijn er nog 81 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Mike Raanhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *